Van Kedisi

Temel Özellikleri
Zeki, canlı ve insana bağlı bir yapısı vardır. Kendilerini temizlemede büyük bir titizlik gösterirler. Van kedisi iyi bir avcı olmanın yanısıra kendi isteğiyle suda yüzmeyi ve suyla oynamayı seven tek kedi türüdür. İyi bir arkadaş ve oyuncu olmakla beraber kucağa alınmaktan hoşlanmaz.
Görünüş ve Vücut Yapısı
Uzun olmayan orta büyüklükte bir başı olan Van kedilerinin yüzü üçgen şeklinde ve çevresi belirlenmiştir. Elmacık kemikleri de çıkıktır. Boynu güçlü ama kısadır.
Gözler hafif şekilde basık badem şeklinde ve eğik olarak yüze yerleşmiştir. Göz bebekleri yuvarlak ve belirgindir. Van kedisini çekici kılan özelliklerden birisi de onun gözlerinin rengidir. Her iki gözü mavi, her iki gözü (kehribar sarı renk ve tonları) olabileceği gibi bir gözü mavi diğer gözü kehribar renkte de olabilir.
Kulakları büyük ve geniş, dibe doğru bir yuvarlaklık söz konusudur. Burun ucu, patiler ve kulak içleri pembe renktedir. Van kedilerinde sağırlığın yaygın olduğu kanaati varsa da her iki gözü farklı renkteki kedilerde ve mavi gözlülerde ancak %2-3 civarında sağırlık vardır.
Vücudu uzun, kaslı ve iri kemiklidir. Arka patileri öndekilerden daha uzundur. Bacaklar kaslıdır ve birbirlerinden iyice ayrılabilir. Parmakları da o derece sıktır. Tüyleri uzun ve diplere doğru ipeksi bir yapıdadır. Kuyruğu tilki kuyruğu gibi uzun ve tüylüdür.
Tüy Bakımı
Van kedisinin tüyleri Ankara kedisine oranla daha kısadır. Günlük olarak yapılan fırçalamalar yeterlidir. Yazın diğer kediler gibi tüy değişimi yaşar ve o dönemde tüyleri azalır. Tüyler kışın yeniden eski rengini ve şeklini alır
Kökeni
Türkiye’de üretilen ve saf Türk kedisi olan bu ırkın anavatanı ve kökeni Van yöresidir.
Van kedisi korkmadan suya girip yüzen tek kedi ırkıdır ve 1969 yılında saf kan kedi ırkı olarak kabul edilmiştir.
Dünya üzerindeki kedi cinsleri arasında en doğal olan türlerden biri olarak tanınmaktadır. İlk kez bir ingiliz çift tarafından ingiltere’ye götürülmüş ve çoğaltılmış daha sonrada Avrupa’ya yayılmıştır.
Karakteri: Dengeli ve sessiz
Bakım: Fazla bakım gerektirmez; fırçalanma ve taranmaya hemen hemen hiç ihtiyaç duymaz.
Rengi: Himalaya desenli melez kedi rengi hariç; baskın renk ve beyaz; kahverengi ve gri çizgili ve beyaz; kesit renkli ve beyaz; rastgele şekiller Van kedisi deseninin değerini düşürmemeli; yüzde parlaklık tercih edilir.
Tüy Şekli: Kısmen uzun
Anavatanı: Türkiye
Vücut Yapısı: Orta
sahiplenmek istiyorum.
Kediyi Sahiplenmek istiyorum 05315145206
Merhabalar. Ben Sevgi Aksoy..Bir Hayvan sever olarak yavru van kedisi arıyorum sahiplenmek için.. yardımcı olabilirmsiiniz.. Saygılar ve Sevgiler..05539088700..
selamlar
elimizde bir van kedisi var ve sahiplendirmek istiyoruz yerimiz izmirde tel:05549580870 sahiplenmek isteyenlere ücretsiz verilir…
kedi sahiplenmek istiyorum herhangi bir ücret gerekiyormu vede adresiniz neresi ?
11 aylık dısı butun asıları yapılmıs kısırlastırılmıs van kedımı ozel sebeplerden sahıplendırmek ıstıyorum cok sakın ve oyuncu bır guzel pısıcık ıstanbul 05464281348
çok saldırıyor mu ? kuşumuz var da.siz cevaplayın ona göre alıcam
İstanbul da üniversite okuyorum ve bir tane van kedisi sahiplenmek istiyorum lütfen yardımcı olun mesajlarınızı bekliyorum emirhan_guruler@hotmail.com
Uludağ üniversitesi öğrencisiyim. Yavru van kedisi sahiplenmek istiyorum Bursa içi düşünen olursa 05427816595 numaralı telefondan ulaşsın lütfen
ben ıspartadan onat van kedisi sahiplenmek istiyorum 1tane erkek gönderebilirmisiniz buda numaram 0554 638 8955
Dişi iran şinşilam var yanına van kedisi istiyorum varsa sahiplenebilirim
Merhaba Ben Yusuf Kurt erkek Van kedi yavrusu sahiplenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.0536 214 7478
BENDE VAN KEDISI SAHIPLENMEK ISTIYORUM EŞİM BOBREK NAKLI OLDU EVDE YALNIZ BANA YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM UCRET ODYEMEM CUNKU MASRAFIM COK TELEFONUM 05322246187 İSTANBULDAYIM
Van kedisini 3 yaşındaki kizim çok istiyor yardımcı olursanız sevinirim 0532 063 29